شستشوي صورت
شستشوي صورت در يك ديد كلي، كار ساده اي است كه هركسي به خوبي آن را انجام مي دهد. اما اگر كمي عميق تر نگاه كنيم و مشكلات پوستي را ريشه يابي كنيم متوجه مي شويم كه شستشوي صورت، نكاتي دارد كه بايد رعايت شود.
شستشوي صورت امر مهمي است كه اگر به طور صحيحي انجام شود به سلامت پوست و مواردي از جمله جلوگيري از ايجاد آكنه، درخشندگي پوست، متعادل سازي چربي پوست، جلوگيري از مسدود شدن منافذ پوست و … كمك مي كند.
۸ نكته كه هنگام شستشوي صورت نبايد انجام داد
۱. استفاده از شوينده نامناسب، بزرگترين اشتباه
شوينده هاي صورت و پد پاك كننده آرايش نقشي اساسي در پاك كردن پوست از آلودگي و آرايش باقي مانده روي پوست دارند. لازم به ذكر است كه مواد آرايشي داراي تركيبات رنگ، مواد معدني، فلزات و … هستند كه ممكن است با يك شستشوي ساده از بين نروند بنابراين متخصصين توصيه مي كنند براي پاك كردن عميق پوست از مواد آرايشي، ابتدا آرايش با پاك كننده آرايش صورت نظير ميسلارواتر پاك شود سپس به شستشوي صورت بپردازيم.
يكي از اشتباهاتي كه در شستشوي صورت وجود دارد، انتخاب شوينده نامناسب با نوع پوست است. به عنوان مثال فردي را در نظر بگيريد كه پوست خشكي دارد و به اشتباه، شوينده مخصوص پوست چرب را انتخاب كرده است. از آن جايي كه شوينده هاي مخصوص پوست چرب، فاقد چربي هستند باعث از بين بردن بيشتر چربي پوست مي شوند و همين موجب خشك تر شدن پوست و مشكلات پوستي مي شود. به همين دليل است كه انتخاب شوينده مناسب را مي توان نكته طلايي در داشتن پوستي شاداب و سالم دانست و در مقابل انتخاب نامناسب شوينده، ممكن است عوارض و مشكلات پوستي را به دنبال داشته باشد.
يك شوينده مناسب شوينده اي است كه مي تواند آلودگي ها، آرايش باقي مانده و سلول هاي مرده پوست را از بين ببرد و در عين حال نيز به سلامت و زيبايي پوست كمك كند. هم چنين شوينده اي براي پوست مناسب است كه چربي طبيعي پوست را حفظ كند. اگر شوينده انتخابي بيش از حد ملايم باشد، نمي تواند آلودگي هاي پوست را تميز كند و اگر شوينده بيش از حد خشن باشد باعث خشك شدن پوست مي شود بنابراين پيشنهاد مي كنيم با بررسي شوينده هاي مخصوص نوع پوست خود و هم چنين مشاوره با متخصص پوست، بهترين شوينده را انتخاب و استفاده كنيد.
۲. استفاده از شوينده بدن براي شستشوي صورت
ساختار پوست بدن تفاوت زيادي با پوست صورت دارد و به همين خاطر استفاده از شامپو بدن (يا هر شوينده اي كه براي پوست بدن استفاده مي كنيد) براي شستشوي صورت، آسيب هايي را به پوست صورت وارد مي كند. بنابراين هرگز از يك شوينده براي بدن و صورت استفاده نكنيد.
۳. ناديده گرفتن حساسيت هاي پوستي، جنگ با پوست خود
انتخاب شوينده مناسب كه در مورد قبل بررسي كرديم اولين گام براي داشتن پوستي سالم است. اما ممكن است شما شوينده متناسب با نوع پوست خود را انتخاب كرده باشيد اما دچار حساسيت هاي محدودي شويد. اين يك هشدار است!
اين تصور كه شوينده انتخابي تان، مختص نوع پوست شما است پس حساسيت ايجاد شده اهميتي ندارد، يك تصور غلط است. سيستم بدني هر فرد انحصاري است و ممكن است در تماس با ماده اي واكنشي نشان دهد بنابراين اين حساسيت ها را جدي بگيريد و بنا را بر عملكرد خوب و بالاي شوينده نگذاريد.
اگر پوست صورتتان پس از استفاده از شوينده اي دچار قرمزي، خشكي بيش از حد، پوسته پوسته شدن و … شد، بهتر است سريعاً استفاده از شوينده (يا هر محصول پاك كننده اي كه اين عارضه را ايجاد مي كند) را متوقف كنيد و به دنبال جايگزين بهتري براي آن باشيد. پيشنهاد بهتر اين است كه با پزشك متخصص پوست مشورت كنيد تا علت عارضه ايجاد شده را بيابيد و جايگزين را با مشورت پزشك انتخاب كنيد.
۴. شستشوي صورت خود را با شستن دست ها آغاز كنيد
همه ما در طول روز با اجسام مختلفي از قبيل كيبورد، گوشي تلفن همراه، دستگيره در و … در تماس هستيم و ارتباط دست با اين اجسام، ممكن است آلودگي هاي مختلفي را روي دست باقي بگذارد و اگر دست ها را قبل از شستشوي صورت، شستشو ندهيم ممكن است اين آلودگي ها به صورت منتقل شوند و زمينه ايجاد آكنه فراهم شود. بنابراين پيشنهاد مي كنيم قبل از شستشوي صورت، به مدت ۲۰ ثانيه دست ها را با آب و صابون شستشو دهيد.
۵. دماي نامناسب آب
ساختار پوست به گونه اي است كه داراي منافذ بسياري است و با استفاده از اين منافذ، اصطلاحاً تنفس مي كند و مواد مغذي را جذب مي كند. مواد زائدي مثل عرق از راه اين منافذ به سطح پوست مي رسند و در عين حال همين منافذ مي توانند راهي براي ورود آلودگي ها به پوست باشند. بنابراين در عين حال كه وجود اين منافذ براي پوست ضروري است، مي تواند موجب بروز مشكلاتي نيز شود.
منافذ پوست در دو حالت مشكل ساز مي شوند
- منافذ بيش از حد باز باشند
- منافذ بسته (مسدود) شوند
منافذ باز پوست باعث جذب آلودگي ها به پوست مي شوند و در مقابل اگر منافذ پوست بسته باشند نيز مشكلاتي از قبيل جوش ها را به بار مي آورند.
بنابراين متخصصين پوستي همواره پيشنهاد مي كنند منافذ پوست در حد ايده آلي (بين بسته و خيلي باز) قرار داشته باشند تا پوست به راحتي بتواند تنفس كند و مواد زائد بدن مثل عرق نيز از بدن خارج گردد.
استفاده از آب خيلي سرد باعث بسته شدن منافذ پوست مي شود و در مقابل استفاده از آب داغ نيز منافذ پوست را بيش از حد باز مي كند. به همين دليل بهتر است از آب ولرم براي شستشوي پوست استفاده شود.
۶. عدم تعادل در ماساژ صورت
برخي افراد بر اين تصورند كه اگر مدت بيشتري صورت خود را با شوينده ماساژ دهند به از بين بردن آلودگي ها كمك بيشتري مي كنند. اين تصور غلطي است و براي ماساژ صورت، زماني بين ۲۰ تا ۳۰ ثانيه كافي است.
ماساژ بيش از حد پوست صورت ممكن است منجر به تحريك پوست (با نشانه هايي از جمله قرمزي يا خارش پوستي) شود. هم چنين ماساژ زياد صورت باعث از بين رفتن بيش از حد چربي هاي پوست مي شود كه عوارضي مثل خشكي پوست را به دنبال دارد.
از طرفي نمي توان فوايد ماساژ صورت را ناديده گرفت و بدون ماساژ دادن صحيح صورت شستشو را انجام داد. به عبارتي رعايت تعادل در ماساژ دادن (۲۰ تا ۳۰ ثانيه ماساژ حد متعادل است) مي تواند به سلامت و زيبايي پوست كمك كند.
۷. شستشو به دفعات زياد در روز
براي تعداد دفعاتي كه بايد پوست را در روز شستشو داد، نمي توان عدد دقيقي را عنوان كرد. حتي شايد براي يك فرد در يك روز حداقل دوبار شستشوي صورت توصيه شود و در روز ديگر حداكثر يكبار توصيه گردد.
تعداد دفعات شستشوي صورت به عواملي بستگي دارد كه عبارتند از:
- نوع پوست (خشك، چرب و …)
- استفاده يا عدم استفاده از لوازم آرايشي
- سبك زندگي
افرادي با پوست چرب دفعات بيشتري در روز نياز به شستشوي صورت دارند و در مقابل افرادي كه پوست خشك دارند نبايد دفعات زيادي به شستشوي صورت بپردازند. همچنين افرادي كه آرايش دارند بايد تعداد دفعات بيشتري صورت خود را شستشو دهند.
سبك زندگي نيز در تعداد دفعات شستشوي صورت تاثيرگذار است. به عنوان مثال فردي كه از ابتداي روز تا انتهاي روز در محل كار خود به سر مي برد شايد شرايط مناسبي براي شستشوي صورت نداشته باشد. مخصوصا براي خانم هايي كه آرايش مي كنند اين موضوع سخت تر است كه بتوانند در ساعت هاي كاري خود صورت خود را شستشو دهند.
پيشنهاد ما به شما براي داشتن پوستي زيبا و شاداب اين است كه دست كم در آخر روز و قبل از رفتن به رختخواب حتما صورت خود را شستشو دهيد و صبح ها نيز شستشوي صورت را انجام دهيد. دليل شستشوي صورت در صبح ها اين است كه در شب و هنگامي كه خواب هستيد، صورت شما با بالش برخورد مي كند و از طرفي چربي موها و هم چنين ممكن است بزاق دهان نيز با بالش برخورد داشته باشد و از اين رو ميكروب ها به پوست صورت شما منتقل شوند. از ديگر دلايل شستشوي صورت در صبح اين است كه محصولات مراقبت پوست كه در شب به پوست خود مي زنيد را پاك كنيد.
۸. استفاده از حوله براي خشك كردن صورت
پس از شستشوي صورت بايد از روشي براي خشك كردن صورت استفاده نمود كه شايع ترين روش استفاده از حوله يا دستمال است.
استفاده از حوله براي خشك كردن صورت، در صورتي مضر خواهد بود كه حوله يكي از دو ويژگي زير را داشته باشد:
-
حوله تميز نباشد
اگر حوله را پس از اينكه صورت يا دست را خسك مي كنيد در مكاني تاريك يا مرطوب قرار دهيد، زمينه مناسبي را براي رشد باكتري ها و قارچ ها فراهم آورده ايد و در استفاده هاي بعدي از اين حوله، قارچ و باكتري به پوست شما منتقل خواهد شد. ايده آل ترين حالت استفاده از حوله اين است كه پس از استفاده آن را با استفاده از حرارت خشك نمائيم و يا در محلي روشن يا در معرض نور خورشيد قرار دهيم.
-
حوله زبر نباشد
حوله زبر به سلول هاي پوست آسيب مي زند و بهتر است از حوله هاي نرم استفاده شود و براي خشك كردن صورت حوله روي صورت كشيده نشود و براي استفاده از حوله از روش ضربه زدن بهره گرفت.
- یکشنبه ۰۶ آذر ۰۱ ۱۵:۱۳
- ۲۲ بازديد
- ۰ نظر